Ohrarieskat
12 palaa
1 l piimää
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
Sekoita ohrasuurimot piimään. Anna turvota jääkaapissa yön yli.
1 kananmuna
1½ tl suolaa
½ dl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
Lisää muna, suola & jauhot.
Voitele leivinpaperi sulalla voilla ja vuoraa sillä reunallinen uunipelti.
Kaada & levitä taikina pellille.
250 ºC n.30 min
Tarjoa vaikkapa munavoin kanssa :)
Ja sitten siihen toiseen herkkuun...
Maailman ihanimmat mokkapalat <3
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita (tai margariinia)
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3½ tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokerit.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri & kaakaojauhe.
Vatkaa puolet jauhoseoksesta munasokerivaahtoon.
Sekoita joukkoon maito.
Lisää jauhoseoksen loppu sekä sulatettu voi (tai margariini).
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan.
200 ºC n.15-20 min
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
5 dl sulaa voita (tai margariinia)
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä jäähtyneen leivospohjan päälle.
Päälle voipi ripotella vaikkapa nonparelleja tai kookoshiutaleita. :)
Mikäli joku on joskus miettinyt, mitä tapahtuu tekemieni leivosten reunoille niin tässä vastaus:
Teen niistä snacksitikkuja :)
En halua tarjota kahvitteluvieraillemme leivoksia, joissa on epätasaiset, mielestäni rumat reunat. Siksi koetan aina leikata palat näteiksi neliöiksi (mikä ei aina onnistu). Reunoista leikkaan pieniä tikkuja, joita on kiva napsia jääkaapilla käydessä pieninä herkkupaloja. :)
1 kommentti:
Voisi vaikka kokeilla tätä mokkapalojen ohjetta. Kiitos ohjeesta:)
Lähetä kommentti