Viime viikonloppuna kävin keräilemässä anoppilan pihapuusta säkillisen omenoita. Pitihän niistä jotain päästä väsäilemään samantien.Tämän aivan taivaallisen omenapiirakan ohje löytyi Kotikokki.net:stä. On tosiaankin nimensä mukainen ja kokeilemisen arvoinen.
Piirakan kanssa maistui pakurikääpätee. Kyllä, se on tehty niistä rumista pahkuroista joita joskus näkee kasvavan koivunkyljessä. Pieni pala kääpää laitetaan runsaaseen veteen ja keitetään n. tunnin verran jolloin saa uutetta josta kuumaa vettä ja hunajaa lisäämällä saa ihanan pehmeäaromista juomaa. Suosittelen kokeilemaan, ja eikun metsään keräilemään, luontaistuotekaupoista kun ei ainakaan meillä köyhillä opiskelijoilla ole varaa lähteä näitä superfoodiksi tituloituja "ihmeaineita" etsimään tähtitieteellisten (kilo)hintojen vuoksi. :)
Torstai-iltana teki mieli leipää. Miehekkeen toiveesta tein jo kertaalleen kokeiltua juustoista ja valkosipulista vuokaleipää. Puolet toisesta leivästä kerkesi hävitä ennen seuraavaa aamua joten tämä taitaa olla aika herkku. Eihän tuo ainakaan lämpimänä edes vaadi mitään särpimeksi, sen verran makoisaa on. :)
Juusto-valkosipulileipä vuokaan
2 kpl
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
10 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3-4 tl oreganoa
4 dl juustoraastetta
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Anna asettua hetki
Alusta sekaan vehnäjauhot sekä mausteet. Lisää lopuksi juustoraaste & valkosipulit.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi
Muotoile taikina pötköksi leipävuokiin. Kohota.
200 ºC n.20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti