Valkosipulipatonki
4-5 kpl
5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
n.12 dl vehnäjauhoja
5-6 valkosipulinkynttä
1. Sekoita hiiva, sokeri & osa jauhoista. Sekoita mukaan kädenlämpöinen vesi.
2. Jätä taikina hetkeksi lämpimään paikkaan kunnes alkaa kuplia.
3. Lisää suola, öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet & alusta taikina kimmoisaksi lopuilla jauhoilla.
Anna kohota.
4. Nujerra taikina kevyesti, muotoile taikinasta 4-5 patonkia.
5. Anna kohota.
6.Viillä kohonneisiin patonkeihin poikkiviiltoja. Voitele lämpimällä vedellä.
250 °C n.13-15 min
Patonkien seuraksi päätin vielä leipoa jotain makeaa välipalaksi kelpaavaa ensi viikon pitkiä päiviä ajatellen. Omppumuffinien ohjeen muokkasin Kotikokki.net:sta löytyneestä ohjeesta. Korvasin osan jauhoista kaurahiutaleilla, jotka mielestäni sopivat erinomaisesti omenaleivonnaisiin. Vaihdoin myös sokerin fariinisokeriin joka tuo muffineihin sekä makua että väriä. Miehekkeeni sanoi näiden näyttävän rivoilta mutta itse en näe noissa edelleenkään mitään muuta kuin kaksi omenalohkoa vierekkäin.. :o
Kaura-omenamuffinit
n.18 kpl
2 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria
2-3 omenaa raasteena
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
"Täyte":
1-2 omenaa ohuina viipaleina
3 rkl sokeria
1 tl kanelia
1. Sekoita rypsiöljy, fariinisokeri, omenaraaste & kananmunat kuohkeaksi seokseksi
2. Lisää joukkoon kuivat aineet & mausteet. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina muffinivuokiin
4. Kääntele täytteen omenaviipaleet kanelisokeriseoksessa & paina 1-2 lohkoa jokaiseen muffiniin.
200 °C n.15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti