"Metsoleipä"
2 kpl
½ l vettä
1 pss kuivahiivaa
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
½ dl öljyä
n.800 g jauhoja
(mitä nyt sattuu kaapista löytymään, itse käytin vehnä-, graham- & sämpyläjauhoja)
1. Sekoita kuivahiiva, sokeri, suola & osa jauhoista
2. Lisää lämmin vesi
3. Lisää öljy
4. Lisää loput jauhot & alusta kimmoisaksi
5. Anna kohota n. ½ h
6. Tee pyöreitä leipiä & jätä kohoamaan
7. Viillä kohonneiden leipien pintaan "metsonpyrstö" (= kolme viiltoa)
225 ºC 20-30 min
Kuvassa ei näy nuo viillot kun tulivat aika pintaan mutta tapana tehdä ne tämäntyylisiin leipiin :)
Tiikerikakku
(leipävuokaan 1 kpl)
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
1. Vaahdota voi & sokeri
2. Lisää munat yksitellen vatkaten
3. Kääntele joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe & vaniljasokeri
4. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon, sekoita joukkoon kaakaojauhe & maito
5. Levitä voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan eriväriset taikinat kerroksittain
6. Nostele esim. haarukalla keskeltä taikinaa pohjasta ylöspäin
175 ºC n.50-60 min
En omista kakkuvuokaa joten piti tehdä leipävuokaan. Eipä tuo kai makuun vaikuta, tulee vain vähän erimallisia viipaleita :) Ei myöskään ollut korppujauhoja joten tuhosin jääkaapista löytyneen kuivan pullapitkonjämän muruiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti