Sivut

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Japanilaisia pesusieniä ja salainen sukkaprojekti

Suuri Käsityö 1/2013 -lehdestä löytyi ohje tawashi-pesusieniin. Kaikenlaisesta ekoilusta innostuneena päätin kokeilla, kuinka virkattu "tiskiharja" toimii käytännössä. Sieni oli nopeatekoinen, ja teinkin niitä samantien kaksi testikäyttöön. Lankana toimi jokin paksuhko puuvillalanka, jota löysin jämäkerävarastoistani.

Testikäytön jälkeen uskoisin, että tämä jää meille käyttöön ns. "puhtaampien" käsintiskattavien pesussa. Pinttyneitä astioita ei pehmoisella puuvillavampulla saa hangattua puhtaaksi, mutta lionneet ruuantähteet ja taikinanjämät irrotti aivan yhtä hyvin kuin tiskiharjakin.

Ja nämäkin lankalaihikseen:
+ 525g
- 36 g
= + 489 g


Ja taas sukkatehtaillaan... Ja tapani mukaan aloitan uusia projekteja, vaikka vanhatkin ovat vielä kesken.. Voisikin vaikka lisätä uudenvuodenlupauksiin, että ainakin yrittäisin saada valmiiksi kaikki työt, jotka aloitan tänä vuonna.

Niin, päätin siis aloittaa Not another blog:n Salaiset sukat. Jotta sukat pysyisivät salaisina, en päivitä niistä tämän enempää ennen kuin ne ovat valmiit, mutta tässä hieman värimaailmaa:


Nyt saa itsekin sitten jännityksellä odottaa että millaiset sukat saakaan aikaiseksi :D

2 kommenttia:

Amria kirjoitti...

Hei! Sulla kävi tuuri, ja voitit lankalaihisarvonnassa! Laittaisitko mulle sähköpostilla osoitteesi, niin laitan palkinnon ensi viikolla postiin :) Mun sähköposti on hemmaneiti at yahoo piste com.

Jenny kirjoitti...

Kuultuna vinkkinä (testausta vailla, to-do-listalla ;D ) : akryylilangalla tehtynä toimii kuulema loistavasti "hankaussienenä". Jos on ylimääräistä intoa (ja lankaa :D ) niin voi kokeilla :)