Kananmuna-allerginen ystäväni tulee tänään kylään ja piti tehdä kahvin kanssa tarjottavaksi jotain anopilta saaduista raparpereista. Ohjeen muuntelin mieluisammaksi RuokaPirkka kesäkuu 2013 -lehden raparperikakun ohjeesta, kananmunat korvasin soijajauhoilla. Kuorruteohjeen sävelsin itse.
Kananmunaton raparperitorttu
150 g pehmeää voita
2 dl sokeria
4 rkl soijajauhoja
(tarvittaessa tilkka maitoa/vettä)
2-3 rkl mantelirouhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4-6 dl raparperinpaloja
Vaahdota voi & sokeri. Lisää vaahtoon vähän kerrallaan vatkaten soijajauhot. Lisää tarvittaessa nestettä, ettei taikinasta tule kuivaa. Lisää mantelirouhe, sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun & korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Asettele päälle raparperinpalat, painele kevyesti taikinaan.
175 ºC n.40 min
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
KUORRUTE:
2 dl vispikermaa
250 g rahkaa (itse käytin rahkajogurttia)
2-3 tl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita/vatkaa mukaan rahka. Mausta sokereilla.
Pursota/levitä tortun päälle.
Pursota/levitä tortun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti