Kevään kunniaksi valmistui juustokakku Pirkka 4/2013 -lehdestä löytyneellä ohjeella. Hieman tuo pinta näköjään repeili kaikista konsteista huolimatta mutta eipähän se ulkonäkö makuun vaikuta. :)
Mustikkamarmoroitu juustokakku
POHJA:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Moisen määrän jaksaa murentaa sorminkin, pääsee ainaki yhtä astiaa vähemmällä tiskillä...
Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun & voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
TÄYTE:
500 g maitorahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua (itse laitoin vain 1 rkl, riittänee sekin..)
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään & kaada seos vuokaan.
PINTA:
1 dl mustikoita
3/4 rkl sokeria
Soseuta mustikat. Nostele lusikalla "laikkuja" kakun pinnalle. Marmoroi pinta pitämällä veistä kohtisuorassa kakun pintaan nähden & vetämällä sillä raitoja.
Itsellä jäi ainakin mustikkasosetta reilusti yli, joten pienempikin määrä riittänee..
175 ºC 50 min
Anna kakun jäähtyä kunnolla. Irrota kakun reunat vuoasta esim. veitsellä (pitäisi ehkäistä repeämien syntymistä kakun jäähtyessä). Pidä jääkaapissa yön yli ennen kuin irrotat vuoan reunat.
Tarjoa kylmänä.
1 kommentti:
Tuota voisi kokeilla :)
Lähetä kommentti